Vores spændende legeplads

Vi er meget stolte af vores legeplads i Løjt Børnehus.  På de i alt 10.000 m2,  har børnene stor mulighed for at få mere plads omkring sig. Næsten alt kan lade sig gøre på vores legeplads – her er det kun fantasien der sætter grænserne.

Med egen fodboldbane (kunstgræs) mange gyngestativer, sandkasseareal, nye legehuse, lege og klatretårne, rutsjebane, stor kælkebakke, cykelbane, mange forskellige cykler, bålhytte, overdækket ophold/spiseplads, udendørs værksted osv., er der her rig mulighed for sjov og udviklende leg.

Men i Løjt Børnehus har vi fortsat fokus på udvikling af vores udendørs legeområde.

I 2016 indrettede vi en ny småbørnslegeplads til de mindste vuggestuebørn i Løjt Børnehus, således at deres legeplads i dag er blevet en mere integreret del af vores dejlige ude område, men hvor de små børn fortsat oplever de små rammer omkring sig, alt sammen for at giv dem en tryg og god udendørs legeoplevelse.

Derudover har vi i 2016 renoveret det øvrige legeområde med en ny cykelbane således at der er blevet mere plads til leg med cykler, mooncar mv.

Cykelbanen omgrænser et nyt gynge og klatreområde. Der er også blevet plads til nye legehuse, nyt bålsted, en nyplantet miniskov og et lille sørøverskib. Vi har også vores eget ”graveområde” hvor børnene har mulighed for at lege med vand og jord.

Da vi i 2018 har ansat vores egen naturvejleder, har det også betydet ændringer på legepladsen. Vi har etableret klatretræer, svævebaner i perioder, hygge og legeområder til stilleleg og fordybelse og nyt udekøkken.  Derudover er vores naurværksted blevet renoveret.

Renoveringen af vores legeområde gør at vi lever op til de nye krav der er for legepladssikkerhed.

Samtidig med renoveringen har vi valgt at åbne vores legeplads for offentligheden. Udenfor institutionens åbningstid har børn og forældre mulighed for at bruge vores legeplads. De eneste betingelser er, at børn kun må færdes der ifølge voksne og at man passer på legepladsen, rydder op efter sig, så andre også kan få en god oplevelse.

Vi sætter os dog allerede nye mål. Et udendørs spændende læringsrum med tal, bogstaver og div. læringsspil, forventer vi at etablere på et større areal i forbindelse med at vi i 2020 skal udbygges, –  alt sammen med fokus på udvikling af børns læringskompetencer.

Billeder fra vores hverdag

I Løjt Børnehus vil vi gøre alt for at alle føler sig velkommen